Weer in Dubai

Wil jij in een warm land wonen of even weg van het slechte weer en vele regen in Nederland? Dan is Dubai de ideale bestemming. Op deze pagina vind je meer informatie over het weer en klimaat in Dubai.

Klimaat in Dubai

In Dubai heb je een woestijnklimaat, waardoor het er daarom erg droog en warm is. In heel de Verenigde Arabische Emiraten schijnt bijna elke dag de zon en is regen zeldzaam. Door het woestijnklimaat en de vele zonuren is Dubai een erg bekende winterzonbestemming.

Wij raden mensen die op vakantie willen naar Dubai aan dit in de wintermaanden te doen, omdat het In Dubai in de zomermaanden (vooral juli en augustus) voor de meeste mensen te warm is om bezienswaardigheden te bezoeken en het niet verantwoord is om een hele dag op het strand te liggen zonnen.

Wat wel erg lekker is dat het tot in de late uurtjes lekker warm blijft. Omdat Dubai zo dicht bij de zee ligt koelt het hier s ‘avonds veel minder af dan in andere woestijngebieden. Wel is het daarom extra belangrijk om in Dubai een airco te bezitten.

Gemiddelde temperaturen in Dubai

Als je de bovenstaande tekst hebt gelezen zal het je niet verbazen dat de gemiddelde temperaturen in Dubai erg hoog zijn. Jaarlijks ligt de gemiddelde temperatuur van Dubai op 33,4 graden Celsius. De maandelijkse temperaturen liggen op gemiddeld:

Maand Overdag Nachttemperatuur
Januari 24 (°C) 14 (°C)
Februari 25 (°C) 15 (°C)
Maart 28 (°C) 17 (°C)
April 33 (°C) 20 (°C)
Mei 37 (°C) 23 (°C)
Juni 39 (°C) 26 (°C)
Juli 41 (°C) 29 (°C)
Augustus 42 (°C) 30 (°C)
September 40 (°C) 26 (°C)
Oktober 35 (°C) 23 (°C)
November 31 (°C) 28 (°C)
December 26 (°C) 15 (°C)

Mooie zonsondergang

Door de hoge luchtvochtigheid in Dubai zie je hier tijdens de zonsondergang regelmatig een prachtige rode, oranje en paarse lucht. Ook overdag is de lucht vaak niet zo blauw en helder als je verwacht. Je zult hier niet vaak bewolking zien maar door de luchtvochtigheid is de zon vaak erg troebel. Pas dan erg goed op want de zon is hier dan nog steeds erg sterk. Omdat veel toeristen op deze dagen de zon onderschatten belanden er veel bij de eerste hulp in verband met ernstige verbrandingen.

Regen

Als er één ding is wat je op vakantie naar Dubai niet gaat gebeuren, dan is het last hebben van de regen. Vanaf december t/m april valt er zo’n 6 tot 30 millimeter neerslag per maand en vanaf mei t/m november valt er minder dan 5 millimeter neerslag per maand. Sneeuw is hier al helemaal zeldzaam. In Dubai zelf is er nog nooit sneeuw gevallen, maar op bepaalde gebergtes in de Verenigde Arabische Emiraten valt een paar keer per eeuw sneeuw. De laagste temperatuur ooit gemeten in het land is -3 graden, ook dit was ruim 100km van Dubai vandaan.