Huis huren in Dubai

Wil jij graag een huis huren in Dubai? Dan ben je hier op het juiste adres. Op deze pagina vind je handige informatie over het huren van een woning, waar in Dubai er veel Nederlanders/expats wonen en handige tips bij het zoeken naar een huurhuis.

Huurprijzen

De huurprijzen in Dubai liggen erg hoog. In een compound buiten het centrum betaal je voor een tweekamerappartement al snel €1400 per maand. In de bekendste wijken of appartementencomplexen van Dubai beginnen de bedragen voor een tweekamerappartementen vanaf €2300. Er zijn bedrijven die als optie hun werknemers een woning aanbieden. Dit kan je veel geld besparen en is daarom ook een goede extra om te bespreken tijdens het onderhandelen over je salaris. Helaas komt dit tegenwoordig steeds minder voor.

Waar in Dubai

Dubai bestaat voor 85% uit immigranten. Ruim de helft van deze groep zijn westerse expats. Over het algemeen wonen expats in appartementencomplexen of in compounds. Compounds zijn wijken bestaande uit vrijstaande huizen, herenhuizen en villa’s waar bijna alleen maar westerse expats wonen. Appartementen en compounds vind je overal in en om de stad.

Een belangrijke factor bij de beslissing waar in Dubai je wilt gaan wonen, is de afstand tot je werk of de school van je kinderen. Dubai is namelijk een erg grote stad en tijdens de spits kan het best even duren voordat je vanaf een compound buiten de stad aan de andere kant van Dubai bent.

Appartement huren

In het centrum en aan het strand van Dubai vind je veel mooie appartementen. Appartementen zijn de perfecte woning voor jonge stellen en mensen die voor een korte tijd in Dubai gaan wonen. De populairste gebieden om een appartement te huren in Dubai zijn:

Jumeirah Beach Residence

Dit gebied is “de locatie” voor strandliefhebbers. Dit gebied staat vol met appartementen waarvan veel mooie futuristische gebouwen. Vooral de appartementen aan de straat die bekend staat als “The Walk” zijn erg populair. Deze straat loopt parallel met het strand en het strand is vanaf hier op loopafstand. In deze straat vind je ook veel winkeltjes, barretjes en restaurants. Mensen die hier met veel plezier wonen vertellen graag over hoe dit gebied ze het hele jaar door een vakantiegevoel geeft. Het grote nadeel van dit gebied is dat het er erg druk is en het in de spits niet altijd even goed bereikbaar is.

“Downtime”, “Marina” en “Dubai International Finance Centre

Deze gebieden zijn perfect voor mensen die graag dichtbij of in het centrum wonen. Je vind hier vele prachtige appartementen maar de prijzen liggen hier ook erg hoog. Deze gebieden liggen erg centraal en alles is makkelijk bereikbaar, het grote nadeel van dit gebied is dat het erg druk is, dit is natuurlijk voor sommige mensen de reden om hier te gaan wonen.

Een huis/villa huren

Veel westerse expats huren huizen of villa’s in Dubai. Expats maken deze keuze vaak omdat ze maar een paar jaar in Dubai verblijven of hun twijfels hebben over de huizenmarkt in Dubai. Het grote nadeel aan het huren van een huis of villa in Dubai zijn de erg hoge huurprijzen. Het grootste voordeel wat expats noemen is het gemak en de prijs voor hulp in de huishouden. Veel villa’s hebben zelfs een appartement voor een eventuele schoonmaakster of au pair.

Als je als expat een huis of een villa wilt huren kan je dit het beste doen in een compound. Compounds zijn gebieden waar alleen expats wonen en waar veelal westerste normen en waarden gelden. Ondanks het feit dat alle toegangswegen van compounds bewaakt worden voelt men zich er erg vrij. Veel expats vergelijken compounds zelfs met een vakantiepark.

Compounds aan zee en in het centrum van Dubai

Tussen het strand en centrum van Dubai liggen twee gebieden “Umm Suqeim” en “Jumeira”. In deze gebieden vind je meerdere compounds waar veel westerste expats wonen. De grootste voordelen van deze gebieden zijn dat ze erg dichtbij het strand en het centrum van Dubai liggen en er veel openbaar vervoer beschikbaar is. Vooral met de metro ben je zeer snel bij alle hotspots van Dubai.

Compounds buiten de stad

Net buiten de stad Dubai vind je meerdere gebieden waarin je veel compounds kan vinden. Onze favoriete gebieden buiten de stad zijn: Dubai Silicon Oasis, Victory Heights en Arabian Ranches. Deze gebieden zijn uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen en staan bekend om het vele groen wat je er vindt. Als jij op zoek bent naar een wat goedkoper appartement raden wij het gebied Motor City aan.

Huis kopen in Dubai

Heb jij interesse in het kopen van een huis in Dubai? Bekijk dan onze pagina “huis kopen in Dubai”. Op deze pagina vind je handige informatie over het kopen van een huis, de huizenmarkt en tips op zoek naar een huis in Dubai.