Huis kopen in Dubai

Ga jij emigreren naar Dubai dan is het belangrijk dat je een geschikte woning vindt. De eerste en één van de belangrijkste keuze is of je een huis gaat huren of kopen. Op deze pagina vind je handige informatie over het kopen van een huis.

Waarom kopen?

Als je hebt besloten om te emigreren naar Dubai dan kan je ervoor kiezen om een huis te kopen i.p.v. te huren. Expats die kiezen voor kopen doen dit meestal i.v.m. de hoge huurprijzen in Dubai die jaarlijks stijgen. Jarenlang durfden expats dit niet aan omdat ondanks de miljoenen die in dit gebied geïnvesteerd werden, ze bang waren dat een crisis zou kunnen zorgen dat veel expats het gebied verlaten. Dit zou kunnen leiden tot veel leegstand, waardoor de huizenmarkt waarschijnlijk in zou storten.

Vanaf 2014 is hier een grote verschuiving in te zien. Steeds meer westerse expats maken de beslissing om zich definitief in Dubai te vestigen en een huis te kopen. Expats maken deze beslissing steeds vaker, omdat:

  • het gebied na een zware klap tijdens de wereldwijde economische crisis zich bewezen heeft zich te kunnen herpakken in moeilijke tijden.
  • banken het aanvragen van een hypotheek makkelijker en goedkoper hebben gemaakt
  • de huurprijzen blijven stijgen.
  • steeds meer expats met plannen om er een paar jaar te verblijven het er zo fijn vinden dat ze zich er definitief gaan vestigen.

Waar in Dubai

De meeste westerse expats in Dubai wonen in compounds. Een compound is een woonwijk waar over het algemeen alleen expats wonen en waarvan alle in- en uitgangen beveiligd zijn. Dit klinkt misschien een beetje negatief, maar dat is zeker niet het geval. Binnen de compounds voelt het als een normale woonwijk waar je gezellig kan wonen en waar westerse normen en waarden gelden. De beschikbare voorzieningen verschillen per compound, maar in de meeste ben je van alle luxes voorzien. Er zijn veel mensen die een compound vergelijken met een soort vakantiepark.

Populaire gebieden voor expats

Ben jij benieuwd naar de toplocaties om je te vestigen? Wij hebben een aantal populaire locaties onderzocht om je op weg te helpen opzoek naar een woning.

Palm Jumeirah
Dit door de mens aangelegde eiland is erg populair bij expats. Dit eiland in de vorm van een palmboom is één van de bekendste plaatjes van Dubai en erg bekend onder expats. Je vindt hier twee soorten woningen: middelgrote appartementen en villa’s met vaak een zwembad en privéstrand. Dit gebied is erg geschikt voor jonge stellen, families en strandliefhebbers.

Voordelen: je vindt op dit eiland veel groen.
Nadelen: een auto is hier essentieel, openbaar vervoer naar en vanaf dit eiland is erg gelimiteerd.

Umm Suqeim en Jumeira
In deze twee gebieden in Dubai, vind je meerdere compounds die veelal uit villa’s bestaan. In de meeste compounds in dit gebied vind je zwembaden, parkjes, restaurants, sportscholen etc. Deze gebieden vormen grotendeels van de strandgebied van Dubai, daarom is dit gebied een echte toplocatie voor strandliefhebbers.

Voordelen: centrale locatie, goede locatie voor gezinnen met kinderen die dicht bij het centrum willen wonen.
Nadelen: veel villa’s in dit gebied zijn wat ouder en niet allemaal even goed onderhouden.

Dubai Silicon Oasis, Victory Heights, Motor City en Arabian Ranches
In deze gebieden buiten het centrum is het erg mooi wonen. Al deze gebieden liggen tussen de rotonde op Al Khail en de E66. Je vindt hier veel herenhuizen en vrijstaande villa’s. In Motor City vind je ook goedkopere appartementencomplexen. Dit gebied is onder expats vooral populair om de grote huizen met tuinen en de lagere prijzen vergeleken met Jumeira, Umm Suqeim en palm Jumeirah.

Voordelen: veel ruimte en rust. Dit gebied is erg geschikt voor families met kinderen en huisdieren.
Nadelen: buiten het centrum en niet bereikbaar met de metro. Niet aan te raden voor mensen zonder auto.

Huizenmarkt in Dubai

De huizenmarkt in Dubai gaat erg goed. De laatste jaren stijgen de prijzen van huizen snel en hier lijkt de komende jaren geen verandering in te komen. Enkele indicators die experts noemen voor de groei zijn:

  • de economie die jaarlijks blijft groeien
  • de exportcijfers die jaarlijks sterk groeien
  • het groeiende aantal expats dat jaarlijks naar het land emigreert. Vooral de ontwikkeling dat steeds meer expats niet meer voor een paar jaar in Dubai blijven maar zich hier definitief vestigen is daarbij erg belangrijk.

Huis huren

Het is ook mogelijk om een huis te huren. Wij raden mensen aan niet gelijk een huis te kopen, maar te beginnen in een huurhuis. Als je baan en het leven in Dubai je bevallen kun jij je dan gaan oriënteren op het kopen van een huis. Voor meer informatie over het huren van een huis kan je terecht op de pagina Huis huren in Dubai.