Veelgestelde vragen over Dubai

Wij krijgen veel vragen over hoe het is om in Dubai te wonen, werken of er op vakantie te zijn. Om je zo snel mogelijk te helpen hebben we hier een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen.

FAQ

Welke taal wordt er in Dubai gesproken?
De officiële taal in Dubai is Arabisch maar de meest gesproken taal in het land is Engels. Dit komt omdat 80% van de bevolking uit immigranten bestaat.

Welke muntsoort wordt er in Dubai gebruikt?

In Dubai betalen ze met de AED (dirham), deze valuta word in heel de Verenigde Arabische Emiraten gebruikt.

Is er een tijdverschil tussen Dubai en Nederland?
Het tijdverschil tussen Dubai en Nederland is twee of drie uur. Omdat zij geen zomertijd hebben is het verschil in de winter drie en in de zomer twee uur.

Heb ik een internationale stekker nodig?

Ja, een Nederlandse stekker kan je niet gebruiken in Dubai.

Kan ik in Dubai het kraanwater drinken?
Ja, het water in Dubai is goed drinkbaar.

Wat is het noodnummer in Dubai?
In Dubai heb je twee noodnummers. Voor een spoedgeval waarbij er politie en/of een ambulance nodig is bel 999. Voor de brandweer bel je 997.

Hoe kan ik een Engels sprekende dokter vinden?

Over het algemeen spreken alle dokters in Dubai Engels. Als je als toerist in Dubai medisch advies nodig hebt kan je altijd terecht op +971 4 2195000.

Heb ik een visum nodig om in Dubai te komen?
Ja, maar met een Nederlands paspoort is dit erg makkelijk te regelen. Voor meer informatie hierover kan je terecht op onze pagina over Visums in Dubai.

Kan ik als vrouw veilig over straat?

Ja, Dubai is één van de veiligste steden ter wereld. Wel moet je rekening houden met de kledingvoorschriften.

Moet ik als vrouw een hoofddoek om?
Nee, er zijn wel voorschriften voor kleding maar je hoeft als vrouw geen hoofddoek om. In het straatbeeld zie je dit ook vrij weinig aangezien 80% van de bevolking westerse immigranten zijn.

Zijn er kledingvoorschriften in Dubai?
Ja, zo mag kleding niet aanstootgevend zijn. De beste regel om te volgen is dat alles vanaf je schouders tot je knie bedekt moet zijn. Een shirt met korte mouwen is geen probleem, hemdjes worden niet echt gewaardeerd. Meer informatie vind je op onze pagina over Wetten in Dubai.

Mag je topless zonnen?
Nee! Topless of naakt zonnen is verboden.

Wanneer kan ik Dubai het beste bezoeken?

Dat verschilt per persoon maar de meeste mensen bezoeken Dubai in de wintermaanden. Voor de meeste Nederlanders is Dubai in de zomer gewoonweg te warm, elke dag liggen de temperaturen dan rond de 40 graden.

Hoe is het weer in Dubai?
Erg Warm! In de zomer is de gemiddelde temperatuur 35 graden. In de winter is het een stuk aangenamer en is de gemiddelde temperatuur zo’n 25 graden. Voor meer info kan je terecht op onze pagina over het weer en klimaat in Dubai.

Hoe is het onderwijs in Dubai?

Het onderwijs in Dubai is van erg hoge kwaliteit, je vindt hier alle bekende internationale curriculum.

Is het leven in Dubai duur?

Ja, het dagelijks leven in Dubai is duurder dan in Nederland. Het grote verschil komt voornamelijk door de hoge huurprijzen in Dubai.

Hoe wordt er in Dubai omgegaan met homoseksualiteit?
Helaas lopen ze op het gebied van homoseksualiteit in Dubai erg achter. Homoseksualiteit en homoseksuelen handelingen in het openbaar zijn hier verboden. Voor hetero’s is het ook niet toegestaan om in het openbaar seksuele handelingen te verrichten.