Woning in Qatar

Als je voor langere tijd naar Qatar gaat is het belangrijk dat je een geschikte woning vindt. Het vinden van de juiste woning werkt in Qatar net even iets anders dan in Nederland. Daarom bieden wij met deze pagina een advies om jou te helpen met het vinden van de perfecte woning.

Wonen in Qatar

Wanneer jij gaat emigreren naar Qatar of er voor een bepaalde tijd gaat werken ga je waarschijnlijk wonen in een compound of een appartementencomplex waar vooral expats wonen. Een compound is een woonwijk waarvan alle uitgangen beveiligd zijn en waar alleen westerse expats wonen. Deze compounds zijn mooie wijken met villa’s, vrijstaande huizen en appartementen. Ook vind je er veel voorzieningen zoals horeca, sportcentra en leuke pleintjes. Deze compounds vind je overal in en om steden waar veel expats wonen.

Op zoek naar een geschikte woning in Qatar

Ben jij op zoek naar een huis in Qatar? Dan zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Wij raden Nederlanders aan om in een compound of appartementencomplex te gaan wonen waar vooral expats wonen. Er zijn werkgevers die een huis voor je regelen, deze bedrijven regelen meestal woningen die dicht bij kantoor liggen en waar veel expats wonen. Ga jij zelf opzoek naar een woning? Dan is het slim om op de volgende zaken te letten:

  • Afstand tot je werk, school van de kinderen en/of het centrum (reizen van oost naar west Doha kan dagelijks veel tijd in beslag nemen).
  • Een compound of appartementencomplex waar vooral expats wonen

Populaire locaties

Om je op weg te helpen op zoek naar een woning in Qatar hebben wij een overzichtje gemaakt van de populairste locaties onder expats.

  • The Pearl

350 meter vanaf het strand van Dubai vind je het Man-made island the Pearl. Dit prachtige eiland beschikt over veel state of the art appartementen en prachtige villa’s. Dit eiland is goed bereikbaar met de auto door een directe weg van het centrum naar het eiland en met de boot, door de vele ruimte om je boot of jacht aan te leggen.

  • West Bay en Dafna

Woon jij graag dicht bij het strand en het centrum? Dan raden wij je de gebieden West Bay en Dafna aan. Deze gebieden lopen langs het strand van Doha en binnen 20 minuten sta je in het centrum van de stad. Deze gebieden zijn ook erg geschikt voor families. Vooral rondom Dafna vind je erg veel leuke parkjes.

  • Al Waab, Al Sadd en Abu hamour

Wil jij graag in een woonwijk net buiten de stad wonen? Deze locaties die ook erg geschikt zijn voor families met kinderen en huisdieren liggen net buiten de stad en zijn erg populair onder expats. Je vindt hier vooral veel vrijstaande huizen en villa’s

  • Al Gharaffa en Duhail

Iets verder van het centrum dan de wijken die hierboven genoemd zijn vind je Al gharaffa en Duhail. Het is hier iets rustiger om te wonen en je vindt hier voornamelijk westerse expats. Je vindt hier veel mooie vrijstaande huizen en villa’s en deze gebieden zijn erg geschikt voor gezinnen die van iets meer rust houden.

Huis huren in Qatar

De huurprijzen in Qatar liggen erg hoog. De verwachting voor de komende jaren is dat de huurprijzen sterk zullen gaan stijgen. De prijzen voor een tweekamerappartement in Doha, de hoofdstad van Qatar beginnen nu vanaf ongeveer €1500,00 per maand en huizen met 3 a 4 slaapkamers beginnen vanaf ongeveer €3000,00.

Huis kopen in Qatar

Ga jij definitief naar Qatar? Dan is het economisch gezien erg interessant om een huis te kopen. Er wordt verwacht dat de huizenprijzen de komende 10 jaar blijven stijgen en de huurprijzen zijn erg hoog. Als je een huis koopt raden wij je aan voor een internationale makelaar te gaan. Deze hebben veel ervaring met expats en kunnen jou het beste helpen met het vinden van de perfecte woning en locatie.

Qatar eerst verkennen

Als jij de kans en tijd hebt om eerst de emiraat en de stad waar je wilt gaan wonen te verkennen raden wij je dit zeker aan. Je kan dan zien hoe het leven in Qatar er daadwerkelijk aan toe gaat en hoe bepaalde gebieden, compounds en appartementen eruit zien. Als jij Qatar wilt gaat verkennen met als doel om te kijken of je hier zou willen wonen en werken raden wij je aan de volgende dingen te gaan bekijken:

Huizen/wijken

Door te gaan kijken naar huizen en wijken kan je beter inschatten hoe het is om in Qatar te wonen. Als je dit gaat doen raden wij je aan met een lokale makelaar in contact te komen die je hiermee kan helpen.

Werkgever

Heb je al een baan gevonden of er één op het oog? Dan is het misschien fijn om tijdens je bezoek aan Qatar even kennis te maken met je mogelijke werkgever. Je krijgt hierdoor beter idee van het bedrijf en ziet waarschijnlijk ook meer van je toekomstige werkplek, collega’s en de sfeer op kantoor.

Centrum

Om een goed idee te krijgen van de cultuur in het land is het centrum van Doha een goede indicator. Je ziet hier hoe alle verschillende culturen van het land naast elkaar wonen en hoe gemoedelijk dit gaat. Tijdens je bezoek aan het centrum kan je gelijk zien hoe goed je kan shoppen in Qatar.

Bezienswaardigheden

Wil jij even lekker de vakantieganger uithangen en langs de leukste bezienswaardigheden van Qatar? Op onze pagina vakantie in Qatar vind je alle leuke bezienswaardigheden die Qatar te bieden heeft.