Dubai eerst verkennen

Voordat je gaat emigreren naar Dubai is het handig om eerst de stad en het emiraat te verkennen. Tijdens je bezoek kan je beter inschatten of jij in deze stad past en Dubai de geschikte plek is om naar te emigreren. Ook als je twijfelt of je in Dubai of Abu Dhabi wilt gaan wonen is het slim om beide steden en emiraten te bezoeken. Op deze pagina vind je leuke informatie en handige tips om Dubai te verkennen.

Dubai verkennen

Als jij de stad/het emiraat Dubai wilt verkennen met als uitgangspunt om te bepalen of jij hier zou kunnen leven is het handig om een lijst te maken met wat voor jou belangrijk is. Is het voor jou bijvoorbeeld erg belangrijk dat je kinderen het er leuk gaan hebben? Neem dan een kijkje op scholen en in kindvriendelijke wijken.

Waar?

Naast het verkennen van aspecten die jij belangrijk vindt is het ook leuk om de stad beter te leren kennen. Om een idee te krijgen hoe alle verschillende culturen in Dubai naast elkaar leven, raden wij je aan de volgende gebieden te bezoeken:

  • Het centrum: ondanks dat 85% van de bevolking van Dubai immigranten zijn merk je in het centrum dat je in een Arabisch land bent. Van vrouwelijke immigranten wordt niet verwacht een hoofddoek te dragen, maar is het niet geaccepteerd om kleding te dragen waarin je schouders, knieën of buik zichtbaar zijn. Het centrum ziet er mooi en modern uit en het stikt er van mooie winkels en leuke restaurantjes. Dit is wel het gebied waar de normen en waarden van de Emirati’s het sterkst aanwezig is.
  • Het strand: Als je het strand van Dubai wilt bezoeken, ga dan naar een commercieel strand (ook wel privéstrand genoemd). Op deze stranden gelden westerse normen en waarden en zal je ook vooral westerse expats vinden. Let op! Smeer je goed in, het is erg warm in Dubai en de zon schijnt er erg sterk. Ook mensen die normaal nooit verbranden moeten hiervoor oppassen in Dubai.
  • De man-made eilanden: Deze prachtige, door de mens aangelegde eilanden zijn een echte hotspot. Op deze eilanden heb je veel groen en overal staan prachtige villa’s. Als je Dubai opzoekt in Google zijn plaatjes hiervan ook één van de eerste foto’s die je te zien krijgt.
  • Populairste expat wijken: de kans is groot dat wanneer jij in Dubai gaat wonen je in één van de populaire expat wijken (compounds) komt te wonen. Het bezoeken van een compound is de enige manier om erachter te komen hoe het is om in een compound in Dubai te wonen. Wil jij weten welke compounds het populairst zijn? Bezoek dan onze pagina huis huren in Dubai.

Solliciteren

Het is niet gebruikelijk om tijdens een trip om Dubai te verkennen kantoren in te lopen om aan te geven dat je interesse hebt om bij het bedrijf te willen werken en om te vragen of ze nog vacatures hebben in jouw vakgebied. Wel kan je als je al contact hebt met bedrijven in Dubai voor vertrek een afspraak maken om kennis te maken. Naast dat een persoonlijke ontmoeting de kans om aangenomen te worden kan vergroten, leer je ook vast de mensen en bedrijfscultuur kennen. Als je dit weet kan dit je een goed gevoel geven over je toekomstige werkgever wat een hoop stress en onzekerheid kan voorkomen. Het kan ook voor het tegenovergestelde zorgen, dat het je niks lijkt en kan zoeken naar een andere werkgever. Meer info over solliciteren in Dubai vind je op onze pagina werken in Dubai.

Oriënteren op een woning

Wij begrijpen het erg goed als jij benieuwd bent hoe het is om te wonen in Dubai. Als jij voor het maken van de beslissing om naar Dubai te gaan eerst op vakantie gaat naar Dubai, dan heb jij de kans om vast te kijken hoe het is om er te wonen. Wij raden je aan om hiervoor een makelaar in te schakelen. Je kan in Dubai namelijk niet zomaar een compound inlopen. Er is veel concurrentie op de huizenmarkt in Dubai. Als jij de makelaar kan overtuigen dat hij op niet al te lange termijn misschien een huis kan verkopen is het mogelijk om gratis hulp te krijgen. Vind je dit interessant? Op deze pagina vind je meer informatie over het kopen van een huis in Dubai.

Vakantie

Bij het maken van een trip om het gebied te leren kennen is het naast de dingen die je wilt regelen of zien ook belangrijk dat je een beetje een vakantiegevoel hebt. Hiervoor is Dubai ook een toplocatie. Wil jij meer weten over een vakantie naar Dubai? Op onze pagina vakantie in Dubai vind je de leukste plekjes om van een welverdiende vakantie in Dubai te genieten.

Vervoer

Om Dubai goed te verkennen heb je echt een auto nodig. Het makkelijkst is om bij aankomst in Dubai vanaf het vliegtuig gelijk een auto te huren. Op Cardelmar kan je vaak al vanaf €20,00 per dag een auto huren. Om gezeur te voorkomen raden wij je aan de allrisk verzekering te nemen.