Stage in Dubai

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Dan ben jij in Dubai aan het juiste adres! Dubai is een emiraat die geen grenzen kent en waar geld geen probleem is. Het is één van de snelst ontwikkelende landen en er wordt massaal geïnvesteerd in handel, toerisme, onderwijs, gezondheidszorg en onroerend goed. Een stage in Dubai geeft jou een unieke kans om een andere wereld te leren kennen met veel kansen. Op deze pagina vind je handige informatie over een stage in Dubai.

Internationale ervaring

Vind jij het leuk om met mensen vanuit de hele wereld te werken? In Dubai is 80% van de inwoners immigranten, waardoor je in de meeste bedrijven veel verschillende nationaliteiten vindt. Het is misschien niet altijd even makkelijk om met zoveel verschillende culturen te werken maar je zult er zeker veel van leren en het maakt je stage in Dubai extra uniek. Westerse immigranten wonen bijna allemaal in appartementen complexen en compounds dus ook buiten je stage ben je in Dubai altijd in een internationaal milieu.

Vind jij het ook fijn om Nederlanders te leren kennen, dit kan zeker in Dubai. Er komen steeds meer Nederlanders naar Dubai en veel hebben het er zo naar hun zin dat ze er blijven. Via Nederlandse stagebureaus is het vaak mogelijk om Nederlandse huisgenoten te krijgen. Mocht het vanuit je stage of je woning niet lukken om Nederlanders te leren kennen, dan kan je ook evenementen van de Nederlandse vereniging in Dubai bezoeken. Meer info over deze vereniging vind je op deze website.

Vinden van een stage

Er zijn veel stages beschikbaar in Dubai. De meest voorkomende manieren om een stage in Dubai te vinden zijn via je eigen netwerk, stagebureaus of door zelf op zoek te gaan naar een stage. Hieronder vind je handige informatie voor al deze methodes.

Eigen netwerk
Een stage regelen via je eigen netwerk is vaak de beste manier om bij een bedrijf binnen te komen. Met een positieve referentie van iemand binnen een bedrijf of een klant kom je altijd sterk binnen. Vaak zijn ze dan ook bereid om iets extra’s voor je te regelen. De huurprijzen in Dubai liggen erg hoog, probeer daarom indien mogelijk huisvesting via je werkgever te regelen. Hierdoor bespaar je al snel €1000,- per maand, studentenkamers in Dubai zijn beschikbaar vanaf ongeveer €750,- per maand.

Stagebureau
Steeds meer mensen regelen tegenwoordig hun stage bij een stagebureau. Het voordeel hiervan is dat ze naast een stage veel andere zaken voor jou regelen. Andere zaken die ze vaak regelen zijn huisvesting, evenementen waar je andere stagiaires kan leren kennen, het ophalen vanaf het vliegveld en activiteiten om Dubai te leren kennen. Als jij op of buiten stage een probleem hebt zijn zij er ook om jou hiermee te helpen. Het nadeel van stagebureaus is dat je vaak erg veel betaalt voor de aangeboden services.

Zelf een stage zoeken
In Dubai zijn er veel stages beschikbaar. Als je weet waar je moet zoeken en waar je op moet letten is er voor de meeste studenten zeker een leuke stage beschikbaar. Onder het kopje vacatures vind je waar je het beste kan zoeken naar stages. Wij raden iedereen die in Dubai stage wilt lopen dit doen bij internationale (westerse) bedrijven. Bij deze bedrijven werken expats vanuit de hele wereld en gelden voornamelijk westerse normen en waarden. Werken in zo’n milieu is een uitdagende en erg leuke ervaring. Houd er rekening mee dat het leven in Dubai duurder is dan in Nederland. Dit komt voornamelijk door de huur, als je een werkgever vindt die je hierin tegemoet komt bespaar je veel geld.

Visum

Als je stage wil lopen in Dubai heb je een werkvisum nodig. Deze kan je aanvragen wanneer je een stage bedrijf hebt gevonden. De meeste bedrijven helpen buitenlandse medewerkers en stagiairs met het regelen van een visum. Voor meer informatie kan je terecht op onze pagina over een visum in Dubai.

Vacatures

Via het internet zijn er veel vacatures voor stages te vinden, dit kan je doen op meerdere websites maar onze voorkeur gaat uit naar de volgende:

  • Linkedin: Linked-in heeft een functie om te zoeken naar vacatures. Het fijne met vacatures op Linked-in is dat je kan reageren vanuit je Linked-in profiel en het bedrijf gelijk een goede indruk van jou kan krijgen. Zorg voordat je gaat solliciteren altijd dat je profiel up-to-date is.
  • Indeed Dit is één van de grootste internationale vacaturebanken die er is. Het grote voordeel van indeed is het enorm grote aanbod in vacatures. Om gericht naar stages te zoeken is het handig om te zoeken naar “internship ……… (vakgebied)” en bij plaats “Dubai” in te vullen.
  • Bedrijfswebsites: heb jij één of meerdere bedrijven waar jij heel graag stage voor zou willen lopen? Dan kan je het beste op de websites van de bedrijven zelf kijken. Hier kun je vaak al hun vacatures vinden en deze pagina’s hebben vaak veel mogelijkheden waardoor je heel gemakkelijk stages in Dubai kan selecteren.