Visum

Als je naar Dubai gaat heb je altijd een visum nodig. Belangrijke aspecten bij het regelen van je visum zijn het doel en duur van je reis. Zo is het voor Nederlanders vaak mogelijk om bij aankomst in Dubai voor 30 dagen een gratis visum te krijgen.

Verschillende visums in Dubai

Voor de verschillend reisdoelen zijn er verschillende soorten visums beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht van alle visums die Dubai hanteert en de belangrijkste informatie hierover.

Zakelijk visum
Een zakelijk visum is een visum dat je moet hebben wanneer je Dubai bezoekt voor zakelijke doeleinden. Dit visum is 14 dagen geldig. Ben jij geïnteresseerd om in Dubai te werken of wonen en is deze reis om Dubai te verkennen, naar huizen te kijken of om de werkgever te ontmoeten? Dan heb je slechts een bezoekersvisum nodig.

Bezoekersvisum
Als je naar Dubai gaat om te reizen heb je met een Nederlandse nationaliteit de mogelijkheid om gratis 30 dagen visum voor Dubai te krijgen. Het handige van dit visum is dat je zonder voor vertrek iets te regelen deze bij aankomst in Dubai gratis ontvangt.

Tegen betaling kan je dit visum met 30 dagen verlengen. Na de eerste 60 dagen moet je een ander verblijfsvisum hebben anders moet je verplicht het land verlaten. Voor mensen die niet uit een land komen waarmee je altijd 30 dagen in het land mag verblijven zijn er drie toeristenvisums beschikbaar: een visum voor 4 dagen (96 uur), een visum voor 30 dagen en een lange termijn toeristenvisum.

*meer info over reisvisums vind je op deze website.

Werkvisum
Voordat je mag werken in Dubai heb je een werkvisum nodig. De verantwoordelijke instantie voor het regelen van je visum is de “de immigratie afdeling” en hier noemen ze het meestal “employment Visa” of “labour Card”. Voordat je een werkvisum in de VAE kan krijgen moet je zijn aangenomen voor een baan in de Verenigde Arabische Emiraten en door een medische keuring komen.

Als je Dubai betreedt met een werkvisum is je werkgever verantwoordelijk voor het regelen van je verblijfsvisum. Als je als man zijnde een werkvisum hebt, mag deze altijd zijn gezin meenemen. Als zijn partner ook wilt gaan werken moet deze zelf een werkvisum aanvragen. Als je als vrouw een werkvisum hebt is het niet vanzelfsprekend dat ze haar partner mee mag nemen, deze moet zelf een verblijfsvisum aanvragen. Kinderen mag een vrouw altijd meenemen.

Verblijfsvisum
Als je in Dubai gaat wonen zonder hier te werken moet je een verblijfsvisum aanvragen. Ga jij wel werken in Dubai, dan moet je werkgever bij het aanvragen van je werkvisum ook het verblijfsvisum regelen. Zonder verblijfsvisum kan je in Dubai geen dingen regelen zoals het openen van een bankrekening, het kopen van een auto, of het kopen of huren van een huis.

Douane

Iedereen die Dubai wil betreden komt langs de douane. Als Nederlander heb je bij binnenkomst alleen een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is. Een gratis toeristenvisum van 30 dagen krijg je als Nederlander altijd. Als je met kinderen reist dienen deze een eigen paspoort te hebben.

Het is toegestaan om alcohol mee te nemen naar Dubai, maar dit kan je beter in de belastingvrije winkels bij de bagagebanden doen. Buiten het vliegtuig (na het passeren van de douane) is het moeilijk en erg duur om aan alcohol te komen. In Dubai hebben ze een zeer streng drugsbeleid. Op het invoeren en/of gebruiken van drugs staan in Dubai erg hoge straffen. Meer info over de wetgeving in Dubai vind je op onze pagina over de wetten en regels in Dubai.

Pas ook op met bepaalde medicijnen die opiaten bevatten, deze kunnen worden ingenomen. Om een onaangename verrassing bij de douane te voorkomen kan je bij je eigen apotheek altijd een medicijnenpaspoort aanvragen