Verenigde Arabische Emiraten

Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, beter bekend onder de Engelse naam United Arabic Emirates en onder de afkorting UAE. Veel Nederlanders kennen de Verenigde Arabische Emiraten vooral van de rijke mannen in witte gewaden veel olie, het creëren van nieuwe eilanden aan de kusten en de mooie gebouwen die ze in Dubai en Abu Dhabi bouwen. Op deze pagina vind je meer informatie over dit land.

Cultuur

In de Vernigde Arabische Emiraten (VAE) vind je een multiculturele samenleving. De cultuur in het land draait vooral rond de religie van de islam en traditionele Arabische cultuur. Je vindt dit terug in de architectuur, kledij en levensstijl van Emirati’s. Ondanks dit is het land relatief gezien vrij liberaal. Op het gebied van homoseksualiteit en openbare intimiteit lopen ze erg achter in het land, dit is hier zelfs strafbaar. Door de komst van vele expats is er veel veranderd. Wel zie je nog altijd (denkbeeldige) grenzen tussen de Emirati’s, westerse expats en arbeidsmigranten. Er is geen spanning tussen de groepen alleen leven deze over het algemeen gescheiden. Alleen in het bedrijfsleven zie je de groepen echt samenkomen.

Er zijn zoveel immigranten in de VAE door het vele geld in de regio en omdat het land bekend staat om zijn openheid voor andere culturen. Zo is het geen uitzondering om naast een moskee een Christelijke kerk of Boeddhistische gebedsgebouwen te vinden. Ook in scholen en culturele centra is er ruimte voor andere culturen. Tegenwoordig zie je ook erg veel Europese centra. Deze beschikken over winkels, uitgaansgelegenheden, musea en scholen gebaseerd op verschillende Europese talen en culturen.

Emiraten

Wat is een emiraat? Een emiraat is een land dat wordt bestuurd door een sjeik of emir. Vaak valt zo’n emiraat onder een groter geheel zoals bij de Verenigde Arabische Emiraten het geval is. Het is ook mogelijk om een zelfstandige emiraat te zijn. Voorbeelden van zelfstandige emiraten zijn Qatar, Koeweit en Bahrein. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven afhankelijke emiraten. De zeven emiraten zijn: Dubai, Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Ras al-Khaimah en Umm al-Qaywayn. Typisch voor de emiraten in UAE is het feit dat bijna alle emiraten een gelijknamige hoofdstad hebben. Alleen in Umm al-Qaywayn is dit niet het geval.

De belangrijkste emiraten in de United Arabic Emirates zijn:

Dubai
Dit is het meest belangrijke emiraat van UAE. Het is niet de grootste, maar Dubai heeft wel de meeste inwoners en de meeste handel vindt hier plaats. Voor expats is Dubai “de” locatie om je te vestigen.

Abu Dhabi
De hoofdstad van VAE is Abu Dhabi uit het gelijknamige emiraat, dit is het grootste emiraat en de grootste stad van het land. In Abu Dhabi vind je ook de grootste haven van het land en deze haven behoort ook tot meest omvangrijke havens ter wereld.

Ajman
Ajman is met 260 vierkante kilometer het kleinste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. Wel is dit emiraat erg belangrijk, de regering van VAE is hier namelijk gevestigd in de gelijknamige hoofdstad van dit emiraat.

Sjeiks

Veel mensen weten hoe een sjeik eruit ziet en dat deze veel macht, geld en vaak olie bezitten, maar wat is een sjeik nou precies? Een sjeik is een titel die gebruikt wordt in de Arabische wereld. Deze titel ontvangen mensen die goed leiderschap hebben laten zien. Dit kan gaan over leiderschap betreft het islamitische geloof of wereldlijk leiderschap. Bij wereldlijk leiderschap moet er wel een link te leggen zijn naar het islamitische geloof om de titel sjeik te ontvangen.

Taal

Ondanks Engels de meest gesproken taal van de VAE is wordt dit niet als de officiële taal van het land gezien. De officiële taal in het land is Arabisch en Engels is de handelstaal van het land. Om te leven in Dubai of Abu Dhabi heb je geen kennis van de Arabische taal nodig. Alles wat je moet regelen kan in het Engels en iedereen spreekt hier goed Engels. Kennis van de Arabische taal kan je wel helpen in gesprekken met Emirati’s. Zij kunnen het namelijk erg waarderen als zij zien dat jij als westerse migrant je hebt verdiept in hun taal en cultuur. Zij zien dat namelijk als een teken van respect wat in hun cultuur erg belangrijk is.